joi, 31 mai 2012

Decizii corecte versus regrete tardive

"Cand nu stim ce pierdem, ni se pare ca suntem mai destepti "- Adrian Trasca

Majoritatea oamenii cred ca li s-a pus o pecete pe cap si ca asa trebuie sa se chinuie toata viata: cu un serviciu care nu le face placere, cu un venit limitat, sefi, foarte putin timp liber, agitatie, stres, etc.

Cand stai de vorba cu majoritatea oamenilor de peste 75 sau 85 de ani si ii intrebi: "Ce ai fi facut diferit in viata ta?" , se poate observa o repetitie in raspunsurile lor. Multi vor spune:

"Regret ca nu am facut mai mult din ceea ce vroiam sa fac."
"Regret ca nu am putut fi mai mult timp langa cei dragi. "
"Regret ca am fost condus(a) de altii atata timp. "
"Regret ca nu am riscat mai mult."
"Regret ca am lasat pe altii sa ia decizii in locul meu. "
"Regret ca deciziile mele nu au fost mai bune."


Dupa cum ti-ai dat si tu seama, repetitia este cuvantul "regret". Cuvantul "regret" in greaca veche inseamna "decizie". Acesti oameni pur si simplu nu au luat deciziile potrivite la momentul potrivit si acum regreta. Dar de ce au ajuns acesti oameni sa regrete ceea ce au facut sau ceea ce nu au facut in viata?

Care crezi ca este motivul ? 


Este oare mediul nefavorabil in care au trait, ?
Este oare familia modesta in care s-au nascut si unde au crescut ?
Sa fie oare vorba de ignoranta ?
Sa fie oare lipsa unui scop in viata ?
Poate lipsa educatiei ?
Poate o stare de sanatate precara ?
Poate sa fie lenea sau obiceiul de a lasa pe maine ceea ce putea face astazi ?
Pot fi influentele negative din mediul in care au trait ?
Sa fie oare lipsa unei decizii de a se ridica deasupra mediocritatii ?
Sa fie frica de esec ?
Sa fie frica de succes ?
Poate sa fie lipsa gandirii pentru sine ?
Poate sa fie lipsa unui capital de investit ?
Sau poate fi credinta ca altcineva este responsabil pentru propria lor viata? 


Adevarul, fie ca iti place, fie ca nu iti place, este ca fiecare om este responsabil pentru propria lui viata si lipsa unei decizii de a-si lua viata in propriile maini, este principala cauza pentru care oamenii ajung sa regrete ca au trait o viata in mediocritate, desi povestea lor putea fi cu totul alta daca deciziile lor erau altele. 
Dar, de ce sa regreti ? De ce sa nu faci ? Trecutul nu mai poate fi schimbat, dar viitorul poate fi schimbat prin deciziile pe care le faci in prezent ! 
Vrei sa ai stilul de viata pe care ti-l doresti ?
Vrei sa ai masinile, casele, calatoriile pe care le doresti ?Vrei sa ai libertate financiara?Vrei sa faci ce vrei, cand vrei, unde vrei, cu cine vrei, de cate ori vrei ? 


Daca raspunsul este DA hotarat, atunci e timpul sa-ti iei viata in proprile maini si sa decizii ce vei face de acum inainte. Viata inseamna decizii si chiar daca atunci cand erai copil si adolescent erau luate decizii in locul tau, acum ai libertatea de a decide ce vrei TU cu adevarat. 


Vei reusi sa creezi un impact pozitiv viata ta, cu conditia sa te folosesti de informatiile din acest articol de educatie financiara si sa le pui in practica. Din articolele postate pana acum pe acest blog, ai invatat care sunt principiile de baza, cu ajutorul carora oamenii bogati, devin bogati. Ai invatat despre puterea unei atitudini pozitive, ai invatat despre valorificarea timpului si a banilor si ai invatat despre active si pasive.

Decizia iti apartine in totalitate.



Urmareste acest blog,citeste articolele,posteaza comentarii si te voi rasplatii cu cadouri surpriza. Daca nu cer prea mult si daca crezi ca articolul merita,foloseste si butoanele de mai jos.Multumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu