sâmbătă, 12 mai 2012

Revolutia ciudatilor

"Scara succesului nu este niciodata aglomerata pe treapta cea mai de sus" - Napoleon Hill

Pregateste-te acum pentru ceva ... ciudat !

Putem spune ca din perspectiva dorintei de a avea succes in viata, oamenii se impart in doua categorii. Prima categorie este cea inteleasa cel mai bine de catre cei mai multi. Este vorba despre categoria oamenilor obisnuiti.

Acestia prezinta, in mare, urmatoarele caracteristici :
- acorda valoare doar lucrurilor acceptate ca fiind ceva absolut necesar: studii, serviciu, etc.;
- pretind rasplata imediata pentru efortul imediat;
- au proiecte de viitor NU mai mari de cateva saptamani sau cateva luni;
- sunt preocupati exclusiv de asigurarea unui trai decent acum si aici;
- in general, suporta destul de bine constrangerile sociale;
- considera ca ridicarea deasupra conditiei deja existente este o excentricitate rezervata doar unei minoritati;
- sunt ghidati exclusiv de conceptia: "Nu vreau altceva decat un serviciu bun, casa, masina, concedii, carte de munca.";
- abandoneaza foarte repede ceva ce nu-si dovedeste utilitatea imediata sau nu da rapid rezultate;

Altfel spus, aceasta categorie este reprezentata de oamenii "cuminti ", "seriosi ", "cu picioarele pe pamant ". Ei nu pot astepta un rezultat decat de la ceva considerat "serios" de catre cei mai multi.

A doua categorie de oameni este inteleasa cel mai putin de catre cei mai multi. Este vorba despre asa numita categorie a CIUDATILOR.

Acesti oameni, ciudati, prezinta in mare, urmatoarele caracteristici:

- au o mare capacitate de imaginare a viitorului;
- in general, sunt nonconformisti si suporta greu anumite constrangeri sociale ( de exemplu, se impaca foarte greu cu ideea de a merge toata viata la un serviciu );
- sunt orientati foarte mult spre propria lor dorinta;
- refuza sa accepte esecurile, chiar si cand aceste esecuri persista pe termen mai lung;
- sunt foarte increzatori in capacitatea lor de a-si influenta viitorul;

Altfel spus, acesti ciudati dau atentie maxima dorintei lor, ignora parerea majoritatii, perseverenta lor atinge chiar limita absurdului ( adica vor continua chiar si cand totul pare a fi fara speranta ).

Ciudatii sunt ghidati in viata de conceptiile : "Inving sau mor !" ," Daca nu reusesc, macar mor incercand !". Ciudatii vor striga tot timpul: "Libertate, te iubim, ori invingem ori murim !"

Desigur, un om obisnuit va intelege mai greu aceasta conceptie. Insa tocmai din cauza asta oamenii obisnuiti sunt ... oameni obisnuiti, iar ciudatii sunt ... ciudati.


Uite un exemplu, ca sa intelegi mai bine diferenta :

Poate ca un om obisnuit si-ar dori si el, intr-un colt al sufletului, sa aiba o sursa de bani care sa-i permita sa nu mai mearga la serviciu.

Totusi, omul obisnuit va spune: "Da, ar fi frumos, dar e prea greu, e aproape imposibil.; Sigur ca mi-ar conveni, dar nu e de mine, nu cred ca pot face asa ceva si nu cred ca functioneaza. Si, oricum nu am bani sa fac asta".

Un ciudat insa, cand intalneste o oportunitate de dezvoltare si intelege potentialul ei, va spune: "Da, ar fi minunat sa am acest stil de viata: liber, fara sa depind de nimeni si de nimic. Ar fi un dezastru sa continui pentru tot restul vietii ceea ce fac acum. Trebuie sa schimb totul, indiferent de pret ! "

Ceea ce pentru un ciudat este entuziasmant sau pasionant, pentru un om obisnuit este de-a dreptul ingrozitor. De exemplu, daca-i sugerezi unui om obisnuit ideea ca poate va fi nevoie de vreo cativa ani sa persevereze si sa investeasca in dezvoltarea lui, pana sa devina bogat, acel om obisnuit se va "dezumfla" foarte repede, va fi ingrozit si va abandona repede ideea, preferand sa se chinuie in continuare asa cum deja a fost invatat.

Un ciudat, insa, se va comporta exact invers !

Ciudatul spune: "De cat timp e nevoie pentru a-mi vedea visul realitate? De 2 ani? De 5 ani? De 10 ani? Nu conteaza ! Inving sau mor incercand ! Fac asa cum vreau eu, caci alternativa este sa fac mereu ce vor altii ! "

E lesne de inteles: Oamenii obisnuiti, cand afla ce conceptii au astfel de ciudati, ii si eticheteaza ca fiind naivi, visatori, zanatici sau chiar si un pic ... dusi cu mintea.

Oamenii obisnuiti pur si simplu sunt incapabili sa inteleaga ideea ca ciudatii acorda o atentie maxima propriei lor dorinte si ca acesti ciudati ar avea o viata de cosmar daca dorinta lor nu se materializeaza.

Oamenii obisnuiti se simt multumiti doar sa viseze. Ciudatii nu se multumesc doar cu visul. Ciudatii lupta pana la epuizarea totala sau pana la materializarea visului.

Oamenii obisnuiti sunt conformisti si sunt ingroziti de ideea de a iesi din tiparele acceptate. Ciudatii au o doza incredibila de nonconformism si nu se tem nici de cele mai mari obstacole si nici de cele mai mari eforturi, caci dorinta de a-si trai visul pur si simplu ii sufoca.

Daca pentru un om obisnuit ideea de a persevera 10 ani este o nebunie sau o absurditate, pentru un ciudat aceasta idee este doar calea prietenoasa si secretul prin care sa ajunga sa-si guste placerea uriasa a realizarii visului tainic.

Intrebarea este: Oare chiar exista in realitate astfel de ciudati? Raspuns: Exista cu siguranta !

Uite si argumentul: 10% din populatia planetei, castiga 96% din toti banii care exista. Acesti 10% sunt acei ciudati, care au luptat sa isi vada visul implinit si sa traiasca viata pe care si-o doresc.


Urmareste acest blog,citeste articolele,posteaza comentarii si te voi rasplatii cu cadouri surpriza. Daca nu cer prea mult si daca crezi ca articolul merita,foloseste si butoanele de mai jos.Multumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu