marți, 24 aprilie 2012

Este foarte clar ca sistemul timp contra bani, nu e cea mai eficienta metoda de a castiga bani. Acest sistem doar iti asigura un venit temporar, mai mare sau mai mic.

Angajatul este sclavul serviciului, pentru ca trebuie sa fie prezent mereu la serviciu ca sa ia bani. Liber profesionistul este sclavul banilor, pentru ca, daca vrea sa castige mai multi bani, trebuie sa munceasca mai multe ore.

Desigur, iti aduce venit si sistemul "timp contra bani", DAR NU ESTE EFICIENT, pentru ca se bazeaza numai pe timpul tau individual, iar tu nu ai la dispozitie decat 24 de ore pe zi. Din cauza asta unui angajat nu i se poate dubla salariul; din cauza asta un liber profesionist nu poate castiga niciodata cat si-ar dori si sa-i mai ramana si timp liber.

Ei sunt prinsi in capcana timp contra bani si nu pot iesi din aceasta capcana, decat daca vor incerca cealalta metoda alternativa: sa puna timpul si banii sa lucreze pentru ei.

Cum se iese din capcana timp contra bani ? Prin VALORIFICARE !

Valorificarea inseamna eficienta. Valorificarea, este calea care iti va aduce din ce in ce mai multi bani si care iti asigura din ce in ce mai mult timp liber. Da-mi voie sa-ti explic ce inseamna valorificare:

Atunci cand ai reusit sa cumperi 5 apartamente, pe care le inchiriezi, inseamna ca tu aplici principiul valorificarii. Inseamna ca ai reusit sa iesi din capcana timp contra bani. Ai pus timpul si banii sa lucreze pentru tine. Castigi destul de bine de pe urma apartamentelor inchiriate si te bucuri de o multime de timp liber !

Ai iesit din capcana ! Asta inseamna adevarata libertate financiara, sa castigi bani si sa ai si destul timp liber !

Un angajat poate castiga multi bani lunar, un liber profesionist poate chiar mai mult, dar ei NU AU LIBERTATE, NU POT DISPUNE DE TIMPUL LOR ASA CUM AR DORI !

Ai inceput sa intelegi diferenta dintre cele doua sisteme ?

Daca nu pui timpul si banii sa lucreze pentru tine, adica daca nu valorifici timpul si banii tai, vei munci toata viata ta pentru bani, vei fi sclavul banilor, fara sa-ti mai ramana timp de care sa te bucuri asa cum vrei tu. Daca irosesti timpul, iti irosesti viata, pentru ca viata este construita din timp.

In limba engleza, la baza cuvantului valorificare ( leverage ) sta cuvantul, parghie ( lever ), care provine la randul sau, dintr-un cuvant din franceza veche care insemna a face mai usor, ceea ce descrie destul de precis puterea valorificarii.

Creste productivitatea prin exploatarea maxima a timpului, a efortului si a banilor, daca vrei sa scapi din capcana timp contra bani !

Atunci cand un angajat obisnuit isi schimba timpul contra bani, venitul sau creste liniar. O unitate de timp este echivalenta cu o unitate de bani. Angajatul castiga 100% din propriul efort.

De exemplu, un functionar castiga bani pentru cele 8 ore de serviciu. Un profesor este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Chiar si un liber-profesionist este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un avocat este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un zugrav este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un web designer este platit numai pentru munca pe care o face el singur.

Un arhitect este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un instalator este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un pictor este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un ospatar este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un medic este platit numai pentru munca pe care o face el singur.

Toate acestea sunt exemple in care se vinde timp contra bani. Acesta este sistemul in care angajatii si liber-profesionistii castiga bani: vand timp contra bani. Un om care isi vinde timpul pe bani nu poate munci mai mult de 24 de ore pe zi, ca sa castige mai multi bani.

Si acum intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui chiar tu: preferi sa castigi toata viata ta bani numai in acest sistem?

Daca asta preferi, vei trai toata viata dintr-un venit foarte limitat, iar cea mai mare parte a timpului tau nu iti mai apartine, ci trebuie sa il pui la dispozitia patronului, sefului sau clientilor greu de multumit.


Cum se poate iesi din acest sistem atat de ineficient? Prin VALORIFICARE !


De exemplu, directorul unei fabrici isi valorifica timpul si banii, prin intermediul angajatilor sai. In loc sa castige exclusiv in urma efortului propriu, el primeste o cota parte din efortul tuturor angajatilor. De aceea valorificarea are o putere asa de mare: castigi cate putin din eforturile mai multor oameni.

Henry Ford, inventatorul automobilului, era destul de priceput ca sa construiasca si singur masini. El ar fi putut sa construiasca doua masini pe an si sa castige 100% din efortul propriu. Ar fi schimbat timpul pe bani si ar fi avut un venit.

Ar fi fost eficienta o astfel de munca? Cu siguranta NU ! De ce?Pentru ca ar fi lipsit VALORIFICAREA. Dar, Henry Ford a folosit VALORIFICAREA: a lasat alti oameni sa-i copieze metoda, acestia au construit mii de masini in fiecare an si el a devenit unul din cei mai bogati oameni care au existat vreodata !

Retine regula: nu te vei imbogatii niciodata, daca nu aplici VALORIFICAREA !

Patronii si investitorii castiga foarte multi bani aplicand VALORIFICAREA. Angajatii si liber-profesionistii se chinuie toata viata cu un venit foarte limitat. Probabil o sa te intrebi: eu cum sa devin patron sau investitor, daca nu am multi bani pe care sa-i investesc ?

Raspunsul este foarte simplu: exista sisteme de afaceri care iti permit sa-ti pornesti propria afacere, fara sa dispui de sume mari de bani.

Nu exista afacere profitabila care sa nu foloseasca VALORIFICAREA. Oamenii de afaceri, cei care au castigat averi, sunt cei care aplica VALORIFICAREA. De-a lungul timpului, intreprinzatorii si-au sporit productivitatea si profiturile folosind conceptul de valorificare.

Aceasta este esenta cresterii productivitatii: sa muncesti inteligent, descoperind mijloacele de a face mai multi bani intr-un timp mult mai scurt. J. Paul Getty, cunoscutul miliardar al afacerilor cu petrol, spunea : "Prefer sa castig 1% din efortul a 100 de oameni decat 100% din efortul meu".

Sa castigi bani fara sa aplici VALORIFICAREA inseamna sa muncesti mult. Sa castigi bani aplicand VALORIFICAREA inseamna sa muncesti inteligent.

In aceasta articol am spus ca exista sisteme de afaceri care iti permit sa-ti pornesti propria afacere, fara sa dispui de sume mari de bani. Intr-un articol viito voi prezenta un astfel de sistem de afacere si iti voi explica cum functioneaza.

P.S: Parerile, comentariile si sugestiile tale sunt extrem de apreciate si importante pentru mine. Daca ai comentarii sau sugestii la adresa acestor articole, te rog sa le postezi
       Va recomand si acest site de anunturi .Este un site nou,dar,dupa parertea mea,de bun gust.Cred ca merita vizitat,urmarit si,mai ales,distribuit.Ajuta si tu.Da mai departe.

Adăugaţi o legendă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu