sâmbătă, 21 aprilie 2012

Timpul costa bani ?


Stii cate sisteme legale de castigat bani exista? Tu stii in care sistem esti in acest moment ?

Voi prezenta acum sistemul de castigat bani pe care majoritatea oamenilor il folosesc: vanzarea timpul pe bani !

In acest sistem sunt cuprinsi angajatii si liber-profesionistii. De exemplu, un functionar care merge la serviciu zi de zi, cate 8 ore, primeste bani pentru timpul in care el este prezent la serviciu si presteaza munca pentru care s-a pregatit (sau care i se solicita).

In cazul in care functionarul ar decide sa nu mai mearga la serviciu, el nu ar mai primi bani. Desigur, este foarte necesar pentru bunul mers al societatii, sa existe oameni care sa-si vanda o parte din timpul lor pe bani. Problema este ca un astfel de sistem, nu este foarte eficient pentru cei care vor sa-si sporeasca veniturile.

De exemplu, un profesor vrea sa vanda mai mult din timpul lui si sa castige mai multi bani. Este posibil acest lucru la serviciu? Nu prea. Doar in cazul in care profesorul mai mediteaza niste elevi, va castiga bani suplimentari. Insa sistemul este acelasi, profesorul doar a mai vandut ceva din timpul lui.

Chiar si un medic foarte specializat intr-un anumit domeniu, care castiga foarte bine este inclus in acelasi sistem: isi vinde o parte din timpul lui pentru a primi bani in schimb. Daca medicul ar decide sa nu mai mearga la clinica, sa ofere consultatii, sa faca operatii, etc., el nu mai primeste bani.

Din acest punct de vedere intre un medic super specializat si un gunoier nu este absolut nici o diferenta, pentru ca amandoi isi vand timpul pentru bani.


Liber-profesionistii sunt si ei inclusi in acest sistem. Sa spunem ca un web designer castiga foarte bine din ceea ce face. Insa sistemul este acelasi, el nu poate realiza pagini web decat intr-un numar limitat de ore.

Toti cei care primesc bani in schimbul timpului lor intalnesc aceeasi limitare. Fiecare om are la dispozitie un timp limitat. Nimeni pe lumea asta nu dispune de mai mult de 24 de ore pe zi !

Deoarece timpul fiecarui om este limitat ( doar 24 de ore pe zi ), venitul obtinut intr-un astfel de sistem va fi intotdeauna limitat.

Dar, care este diferenta dintre cei care se chinuiesc toata viata cu un venit limitat si cei care reusesc sa castige averi? Ce diferenta este intre un simplu angajat si un intreprinzator care castiga mii, zeci de mii, sute de mii sau milioane de dolari lunar?

Tentatia este sa spui ca intreprinzatorul a avut bani pe care sa-i investeasca sau s-a nascut bogat. Partial corect. De ce partial? Pentru ca exista oameni care au reusit sa faca averi fara sa aiba bani de investit. Tot ce au facut ei, a fost sa investeasca in mod corect timpul lor si sa isi schimbe modul de gandire.

Poti castiga foarte multi bani daca vei invata sa investesti eficient timpul tau. Daca nu faci asta, vei ramane pentru toata viata in acest sistem in care iti vinzi timpul pe bani. Desigur e necesar si acest sistem, pentru necesitatile zilnice. Problema e SA NU ALEGI doar acest sistem.

Majoritatea salariatilor muncesc 50 de ore pe saptamana...50 de saptamani pe an...vreme de 50 de ani...apoi se pensioneaza cu 50% dintr-un venit, care nu le ajunge nici sa duca un trai decent.

Atunci cand iti vinzi timpul pe bani, primesti ceea ce ai investit, nici mai mult, nici mai putin. Singura cale de a-ti spori venitul este sa muncesti mai multe ore sau sa obtii o marire de salariu. La prima vedere, este destul de cinstit asa. Problema este ca, indiferent cat ai castiga pe ora, iti poti mari venitul intotdeauna cu o limita, pentru ca si timpul tau este limitat. Nu poti munci, sa spunem, 80 de ore pe zi, pentru a castiga si mai multi bani.

Sa luam cazul unui angajat la o companie multinationala. Acolo salariul este destul de mare. Este adevarat ca acel angajat castiga o multime de bani. Dar reversul medaliei este ca el a devenit un sclav al serviciului.


Se simte incoltit, este frustrat si nefericit, dar nu stie ce ar putea sa schimbe. Asa ca se duce in continuare in "mina de sare", dandu-si timpul pe bani si sperand ca lucrurile se vor imbunatati, dar in inima lui stie ca nu se va schimba nimic.

Un angajat platit la nivel occidental are un stil de viata de invidiat, dar plateste un pret foarte mare pentru acest stil de viata, deoarece si-a pus gaj propria viata personala, propria libertate. El are un venit temporar, dar nu are libertatea de a veni si de a pleca dupa cum pofteste. Este legat de slujba sa, pentru ca este prizonierul propriului sau stil de viata.

Angajatul trebuie sa mearga la serviciu in fiecare zi, indiferent daca ii place sau nu. Daca nu merge la serviciu, nu este platit. Daca nu este platit, nu plateste nici rata la casa, nici ratele la masina, nici facturile,...etc.

Nu toti oamenii dispun de aceeasi cantitate de bani, insa toti oamenii dispun de aceeasi cantitate de timp ( 24 de ore pe zi ); chiar si tu, astfel ca poti la fel de bine sa castigi o adevarata avere investind in mod corect timpul tau.

Angajatii si liber-profesionistii isi vand timpul pe bani si traiesc mereu in asa-numita capcana timp contra bani: capcana propriului lor stil de viata. Nu vor putea iesi din aceasta capcana lucrand in acelasi sistem, pentru ca timpul fiecarui om este limitat.

Si totusi...cum se poate iesi din capcana timp contra bani? Care este calea prin care sa poti castiga din ce in ce mai multi bani si sa faci ce vrei cu tot timpul tau, sa te bucuri asa cum vrei tu de toate cele 24 de ore pe care le ai zilnic?

Daca ai citit cu atentie aceasta lectie stii raspunsul la aceasta intrebare. Stii ca pentru a iesi din capcana timp contra bani, trebuie sa inveti sa investesti in mod corect timpul tau.

   Intr-un articol viitor vei afla cum sa iti investesti in mod corect timpul si vei invata care este sistemul de facut bani al oamenilor bogati !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu